Geneve


Det var jättetrevligt ikväll, blev middag på en mysig restaurang med Sandra och Johanna, båda jobbar som au pairer.  Var supergott! Fick en halv grillad kyckling var och en massa potatisklyftor, bröd och sallad..mmmmm, och ja johännie, jag klämde i mig en efterrätt med ;) En sån där Chokladkaka där det rinner ut choklad när man öppnar den :) suuuupergott, bien sur! Men nu blir det inge mer kan jag säga!

Dock var det lite läskigt när jag skulle TILL geneve (hem med för den delen). Först måste jag komma ut på motorvägen, sen ta rätt avfart, sen betala motorvägskostnaden, sen åka igenom tullen, sen parkera i parkeringshuset innan centrum, sen ta bussen in till centrum eftersom det är så dyrt med parkering i Geneve. Och sen lyckas gå av på rätt hållplats och sen hitta de jag ska träffa. Och samma grej typ på tillbaka-vägen hehe...men men, vad gör man inte för att va lite social =P
Det är bara lite läskigt när man sitter själv i bilen i mörkret och kör på fransk motorväg in till ett annat land. Det enda jag har kört förut är ju i Västerås, eller ja, på "min" sida av Västerås, jag hittar ju knappt till Bäckby.

Och sen när jag skulle betala parkeringskostnaden så var man tvungen att betala med Schweiziska Franc, vilket jag inte hade på mig. Vet inte om man kunde betala med euro, det funkade iaf inte med mynt...jag ba..JAHAPP!  Som tur var kom det in 2 killar som jag frågade, och den ena var så himla snäll och betalade för mig! Ibland har man tur att det finns snälla människor (och nej, han var inte alls sådär på som fransmän brukar vara, han var bara trevlig). Lucky me :)

Gud vad jag lär mig mycket av det här kan jag säga!!! Läskigt i början men man vänjer sig (hoppas jag). Tänk vilka erfareheter ändå...guld värt.

Och jag måste bara...nu är Johanna på DR BOMBAY på silk hahahaha, och jag är så AVIS hahahahaha =D Calcutta lalalala....memories, memories, beautiful memories... =)

Love ya//

Fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Middag i Geneve


Ikväll ska jag på middag i Geneve med Johanna, den svenska au pairen jag träffade och nån till tror jag. Det ska bli NICE att komma ut lite och umgås med andra än barnen. Kul att äta på restaurang med :)

Tyskan Alisas familj är borta över helgen och hon tänkte ha middag, förfest och utgång imorgon! Och jag vill JÄTTEGÄRNA gå. Men KAN INTE för jag ska vara barnvakt....Raphaelle och Christoffer ska nämligen äta middag med Raphaelles föräldrar som en present eftersom hon fyllt 40. Inte nog med att jag ska ta hand om Baptiste och Juliette, de ska även ha en kompis här som ska sova över...shit har värsta visionen framför mig om hur jobbigt det kommer bli. De kommer springa omkring och inte vilja lägga sig bla bla bla....men aja, what to do what to do..

Och sen vill jag säga ETT STORT GRATTIS TILL MALIN NR 2 SOM FYLLER 21 IDAG!!!! Hoooppas du får en UNDERBAR födelsedag vännen! Njut för det är du värd.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fin text

Allt medan vi blir äldre, lär vi oss att vissa personer som vi aldrig trodde skulle strunta i oss, helt säkert gör just det en dag.
Ditt hjärta kommer att brista, troligen mer än en gång och det blir svårare för varje gång.
Även om du själv kommer att ha sönder hjärtan - kom då ihåg hur det kändes när ditt eget gick i bitar.
Du kommer att gräla med din bästa vän.
Du kommer att söka tröst hos en ny älskare, på grund av vad den förra låtit dig gå igenom.
Du kommer att gråta över att tiden går för snabbt och med tiden kommer du att förlora någon du älskar.

Så, ta för många foton, skratta för mycket och älska som om du aldrig blivit sårad, för om du så bara grubblar i 60 sekunder, är det en minut av för evigt förlorad lycka.

Hitta en pojke som säger att du är vacker och inte att du är bra, som ringer upp även om du slängt på luren, som stannar uppe bara för att få se dig sova.
Vänta på pojken som kysser dig i pannan, som har lust att visa upp dig för hela världen om du så bara var iklädd en säck, och som håller din hand inför sina vänner.

Vänta på honom som regelbundet påminner dig om hur mycket han älskar dig och om vilken tur han har som får vara med dig.

Vänta på honom som säger till sina vänner; Det är hon...

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

herregud


Johanna och jag har godisförbud till jag kommer hem i mars. Herregud  hur ska detta gå? Förresten johanna, hade inte vi det förra året med HAHAHA??? Jag kom ju hem i mars då med tror jag, och vi hade godisförbud tillsammans innan det tror jag bestämt =D Aja, torkad frukt och bulle en gång i veckan, here I come.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hem på besök :)


NUUU har jag bokat resa hem på besök i mars!! Närmare bestämt onsdag 25 mars - måndag 30 mars. Ska göra Högskoleprovet 28 mars så det blir trevligt att ha några dagar hemma när man ändå gjort sig besväret att komma hem haha :)

Och varför era surdolmar har ingen kommenterat på mitt förra inlägg om crottar och gaser??? Va Va VA?
Det som jag tyckte var så roligt. Kaaaan ju va för att ni inte läst det än, what do I know.

 Soov så gott pussungar, nu ska jag kolla klart på vad Danny Ocean och hans gäng har i kikarn...i Ocean's eleven. Råna tre kasinon, herregud, kanske är lite magstarkt.

// fancy fanny





Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Majs som poppar


Hej!
Nu har jag precis kört Singstar med Juliette, Baptiste och Christoffer - HAHA! Det var skitkul, speciellt när Juliette helt seriöst utbrister :Je suis un crotte !!! (jag är en bajs) då vi kollade på resultatet efter en sång ( ni vet, man kan bli wannabe, amatör etc.) Ja det var iaf väldigt roligt då =P

Och jag har ätit rostade och saltade majskorn, jättegott visserligen men nu känns det som att majskornen håller på att poppas till popcorn i min mage!! Jag kommer nog ha lite gaser who search for freedom i natt!!! Hahaha...

Nä, nu vet ni det senaste inom crottar och gaser här på route de la plaine, Fillinges, France.

Er favorit-crotte //

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kräk och bilfan


Usch jag har varit väldigt dålig på att uppdatera! Men det ska bli bättre, ska försöka att skriva ett litet inlägg iaf en gång per dag. Och hoppas att ni läser =)

I måndags skulle jag köra och hämta barnen i skolan, var ouppmärksam på vägen framför mig i 2 sek då jag ställde in backspegeln, en moppe kom från en sväng i hög fart, jag låg på mitten av vägen, var tvungen att köra åt sidan för att inte krocka, körde ner i ett skitdjupt dike, vobblade där i 10 m, lyckades ta mig upp, moppen stannade inte. Bilen funkar men låter som en 45-årig racerbil med förstoppning och idag har vi varit och lämnat den på verkstaden. Jag ska be till min lyckliga stjärna att försäkringen täcker det mesta...men vi får se...Av själva händelsen kommer jag nästan inte ihåg nånting men har lärt mig att jag ska ställa in allting INNAN jag åker iväg, även fast det är på den mest ödsliga väg jag ska färdas.

Jag vet inte om denna bil har fört med sig någon förbannelse eller så haha, för jag har ju även råkat urladda batteriet för en vecka sen. I Frankrike har de oftast inte på lyset under dagarna utan det sätter man på först på kvällen ( i Sverige är det ju olagligt att någonsin köra utan lyse)...MEEN då måste man ju komma ihåg att stänga av det också, vilket jag av vana inte gjorde. Så nästa dag var bilen totally lifeless och jag, Christoffer och morfarn fick putta upp bilen uppför en liten nerförsbacke så den stod hyfsat nära den andra bilen, där vi skulle sätta startkablarna.

PUH! Så här mycket som hänt med bilen nu har aldrig hänt under hela tiden jag haft körkort. Fett bra tajming.

I natt har Baptiste varit magsjuk och kräkts hela natten. Nice.

Nu ska jag gå på promenad och få lite luft, jag blir så seg av att bara sitta!

Kärlek//

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Happy Birthday!


Grattis på födelsedagen bästaste Malin !!!! 21 år!

I 14 år (är det så länge? :O sen sexårs-gruppen va?) har vi varit vänner och det ska bli många många år till. Vi kommer stå där när vi är pensionärer och skratta åt varandra när vi ramlar med våra rullatorer såsom jag skrattade, som du säkert så väl kommer ihåg, när du ramlade av cykeln =D

Kommer du också ihåg Nanny och Sivan? Elefantstenen A.k.A Pelefanten? Alla dagar i gula lekparken? Lord, den fina collien? Shang och Snobben? (han hette säkert jean eller nåt haha) När du första gången EVER galloperade själv, och det var på Leeroy, den stora svarta hästen mamma hade på foder? "har du galopperat förut malin??" "hihihi NEJ aldrig!! hihihi" "WHAT??? :O" När vi åkte pulka i backen vid Hamreskolan? När vi lekte mamma pappa barn med Kronander och han var bebisen? När du var ballerina på cirkusen med fritids? När vi ordnade "Fångarna på fortet" åt ettorna och du var starke Adolf i lergyttjebrottning? När vi hade "Sikta mot stjärnorna" och vi var Carola, fångad av en stormvind? Alla gånger vi haft Lilla Julafton? Alla gånger vi skrattat åt allt från halvätna prinskorvar till faktiska skämt?

Du är min vän och har följt mig genom allt och inget. Love you.








Haha redovisningen på projektet =)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Och ja


Ja ni vet ju alla säkert att det finns en sida som heter "resdagboken.se" där folk skriver om sina resor ute världen, lägger upp bilder etc. Jag gick in där och surfade runt lite efter människor som bor i Geneve, och jag hittade en svensk som jobbar som Au-pair strax utanför Geneve! Så jag skrev till henne att det skulle va kul om hon ville bli min kompis (ja ni vet, jag höll det där talet jag förberett så bra) och hon svarade =) Så vi ska träffas i Geneve kl 15 imorgon och ta en fika!
Och hon berättade att hon inte heller reser via en förening utan alla au-pair- träffar hon varit på har varit via Svenska kyrkan, där de träffas varannan onsdag kväll. Så jag ska gå dit har jag tänkt!

Hehe, ja, vill man komma nånstans här i världen och träffa människor måste man fixa själv, för det kommer inte flygande vill jag säga. Hoppas hon är trevlig den där tjejen jag ska träffa, men det tror jag!

Ja justja, jag sa det till Raphaelle att jag skulle träffa au-pair tjejen imorgon. Och hon sa att om jag ville kunde jag gärna få följa med familjen till deras kyrka som ligger i Geneve och sen kunde de köra mig in till centrum. Jag har ju sagt tidigare att jag gärna skulle vilja följa med nån gång o kolla vad de gör i kyrkan och hur det går till, så jag tackade ja. Kl nio imorgon ska vi alltså åka till Geneve, lyssna på lite deep-talk, äta lunch och sen lämnar de mig i stan för att sedan komma tillbaka på kvällen för att hämta mig! Verkligen schysst!

Så det ska bli väldigt intressant att se vad morgondagen har att erbjuda!!

Ja hörni, nu känns det som att det börjar hända lite grejer här vilket är roligt!

Kärlek till er där hemma, love ya

// fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Annecy


Jag kunde ju åka till Annecy iaf =) Jag, Louise och Alisa åkte tillsammans och mötte upp Katharina, Sarah, Maria och Marc. Vi gick runt lite i stan, verkligen en jättefin stad, Annecy! (ska lägga in lite bilder men orkar verkligen inte gå de 3 metrarna till skrivbordet där sladden ligger, ännu en anledning till att leta gym kanske).

Efter att vi strosat runt ett tag gick vi till ett café där jag åt typ VÄRLDENS godaste bakelse, typ ni vet nån degbotten där det måste vart iaf lite mandelmassa i, och sen ett berg av blåbär, okej låter inte så värst speciellt men jag lovar att det var supergott. (om ni vill ha en utförligare beskrivning av hur den smakade kan jag skicka en till Sara, ni vet ju hon är bra på att beskriva hur degen var mjuk men ändå krispig, blåbären söta och sura men utan att vara för mycket åt endera hållet, hur länge bakelsen räckte för att den var stor etc).

Sedan gick vi vidare till slottet i staden! Nice price. Och efter det blev det SUBWAY =) Off course Chicken Teryaki med sweet onio-sås som vanligt. Hehe, tänker alltid på Nice när jag ser en Subway för det blev ju tradition där att varje söndag, då allt annat var stängt och ingen orkade laga mat, traska över gatan och köpa sig en sub. Kanske även en kaka ibland :)

Sedan bar det av hemåt iaf och vid halv sju-tiden var jag hemma :) Självklart vart det lite UNO med Juliette, hur konstigt skulle inte det va liksom om vi hoppade över UNO en dag?

Som sagt, bilder kommer later.

Hoppas allt är bra =) Keep in touch dudes.

Kärlek//

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Trevligt!


Okej, igår åkte vi ju hem till min lärare (jag hade fått för mig att han bodde 10 minuter bort, men de måste sagt 10 mil eller nåt haha för det var ganska långt..okej inte 10 mil men mer åt det hållet;)

Och det var en väldigt väldigt ovan situation för mig kan jag säga och först kände jag mig verkligen malplacerad! Vi körde ju hem till honom, jag, Louise, Maria och Alisa, alla tre tyskor. Väl där mötte vi upp 2 tyska au pairer till, varav en hade sin bror på besök. Och läraren (han heter Renné och inte Pierre) hade bjudit över en kompis haha! Så det var ganska kul om man tänker på det, två 45-åriga gubbar, 6 tyskar, och jag. Vi åt ju Tartiflette som Renné gjorde, det blev ganska sent vi satte oss vid bordet..mer mot 22-tiden. Det var jättegott iaf! Tillsammans med ett eller två (eller tre) glas vin blev det ännu bättre. Och ja, jag hade helt glömt bort att jag kört bil till Bonne där vi skulle träffas men det är bara 5-10 min från Fillinges så det var lugnt =P

Det var sjukt trevligt faktiskt! Pratade väl i princip inget med läraren men whatever, det är inte honom jag vill lära känna haha. Och ja, det blev väl en hel del tyska under kvällens gång men det är ganska förståeligt. Annars var det franska och engelska som gällde, tyckte faktiskt att jag pratade ganska bra =P Och de var jättetrevliga allihopa. Så det var en väldigt lyckad kväll.

Idag ska de andra åka till Annecy, de flesta är ju lediga hela helgerna men jag har ju bara ledigt helt på söndagar. Men jag hoppas hoppas att jag kan åka dit och träffa de andra, det skulle va kul..jag kanske iaf kan åka dit lite senare, vi får se.

Hoppas ni har det bra där hemma!! Glöm inte att höra av er om det händer något intressant :)

Always//

fanny



Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

godkväll


Idag har det regnat hela dagen, inte så kul! Hmm funderar på att kanske leta efter nånstans där man kan gymma eller så för jag känner mig värsta orörlig...aja men det får jag ta sen, nu ska jag iväg hem till min LÄRARE på middag HAHA. INTE bara jag dock, utan hela klassen (7 pers då). Han ska bjuda på Tartiflette, en form av paj kan man säga med ost, potatis och bacon ungefär. Så jag ska åka till ett litet bageri där tyskan Alisa ska hämta upp mig med en av hennes kompisar så åker vi tillsammans. Hmm hoppas det blir trevligt iaf..=)

Imorgon kanske det blir skidor, vi får se:)

Jag saknar er friendisar.

Paix et Amour

// fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

haha


Konversation med Sara om hennes uppkommande födelsedagsfest =D

Sara säger:

du kan få se bilderna sen! du är ju med i hjärtat!

Fanny  säger:

ja det är jag verkligen =D

Fanny  säger:

kommer nog bli kul

Sara säger:

ja det tror jag! petter kommer å johanna å alla! det flesta jag bjudit har sagt ja!

Sara säger:

så det är kuk!

Fanny  säger:

HAHAHHAA

Sara säger:

haha oj kul!

Fanny  säger:

sara då

Sara säger:

a jag skrev seriöst feel!

Fanny  säger:

har tankarna på annat håll

Fanny  säger:

OFTA

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Huset


Här är bilder på huset :) Fint va!

Mitt rum


Mitt rum


Mitt rum


Köket


Allrum (hör ihop med köket)


Allrum / hall, trappa upp till övervåningen


Allrum, köket precis till höger




Foto på Juliette som Christoffer tagit när hon var liten ;)




Min bil HAHA! Fast den ser ju nästan fräsch ut på den här bilden..förutom rostfläcken. I just love it =P

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

idag


Idag har jag varit i La Clusaz då jag skjutsade Baptiste till skidskolan. Juliette följde inte med eftersom hon är lite förkyld (ganska skönt om jag ska va ärlig men säg det inte till någon, fick ju lite tid för mig själv :)
Det är jättefint där uppe, la ju upp några bilder tidigare men ska ta lite mer på byn någon gång, kanske på kvällen för det är verkligen sjukt fint då.
Det gick bra o köra med, körde bara fel 2 ggr haha, tur att jag hade Baptiste med mig, som ca en kvart EFTER vi kört fel frågade lite försiktigt varför kör du här? TVÄRNIT, vända om, skratta lite. Baptiste: hehe, jag vart lite rädd där ett tag.
Hahaha bra att han har förtroende för mig =D

Idag sa Juliette att hon skulle kalla mig för sin storasyster - lite gulligt tycker jag :) I morse kom hon in i mitt rum kl 07.23 (och ja, hon knackade först men jag låtsades att jag inte hörde) och sa Ska vi spela UNO? Och jag vill äta.
Totalt under mina 2,5 veckor här har vi nog spelat UNO i snitt 8 ggr per dag. Tur att jag tycker det är kul.

Allt är bra annars! Familjen är snäll och allt funkar. Det kanske är skolan då som är lite smådryg..sjukt svårt, jag fattar ingenting. Meeeen man vänjer sig förhoppningsvis....det lööööser sig.

Kärlek till er.

Always//

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hiiii


JOHÄNNIE PAKETET HAR KOMMIT OCH DET VAR JÄTTEBRA TACK SÅ JÄTTEMYCKET VERKLIGEN NU KOMMER JAG LUKTA ASGOTT JÄMT =D=D=D

När jag var o klippte mig strax innan jag åkte så hade frisören i nånting som gjorde att håret blev glansigt och fint plus att det luktade skitgott (haha det bevisades av att johanna, som var med på klippningen, gick och drog i mitt hår resten av tiden vi var på stan ;) Och den produkten fick jag av Johanna idag! Vi som satt senast i morse och hade värsta diskussionen om hur tullfolket hade tagit paketet. Men nu kom det äntligen alltså :) Och dyrt var det med :O Tack, du är guld.


                

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Redigering!!


Jag har nu lärt mig mitt fotoprogram lite mer och fixat några av bilderna från photoshooten! Hur kul som helst verkligen..och fortfarande finns det hur mycket som helst kvar att lära sig...





































Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Det e fan najs


Jag måste bara säga att jag är så nöjd med allting. Även fast ingenting har blivit som jag planerat så är jag ändå nöjd med hur det blivit. Det som ska komma, det kommer, det som händer, det är meningen att det ska hända på något sätt...det tror jag verkligen. Självklart kan man styra utgångarna mer eller mindre, men jag tror ändå stenhårt på att de val man gör, och de val människor runt omkring en gör, är menade ska hända. Jag har bestämt mig för att jag ska ta det mer som det kommer och inte planera så mycket i mitt eget huvud...släppa kontrollen lite så att säga. Det tror jag kan göra mig gott. Inte tänka och analysera så jäkla mycket hela tiden.

Live for the moment... the moment lives for you

  

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hej


Okej, har inte uppdaterat på ett tag, men allt är bara bra så ni vet!

Igår var det sagt att jag skulle åka till staden Annecy med 3 av tyskorna från skolan. Dock var det ju så att Raphaelle jobbade hela dagen så Christoffer skulle vara själv om jag åkte. Han skulle dels köra Raphaelles föräldrar till flygplatsen (de är i Turkiet nu, fy!) och åka och handla, vilket skulle innebära att barnen blev själva. Sen vid kl 13 skulle de ju upp till La Clusaz då Baptiste skulle på skidskola. Så det blev så att jag var tvungen att stanna hemma lite längre för att vakta barnen plus att hjälpa till o städa då Raphaelle fyller år idag!

Så först vid ett-tiden kom jag iväg! Ja åkte ju helt själv eftersom de andra åkt vid elva. Tänkte ju ha GPS:en men vare sig Christoffer eller jag fattade, eller hade tid att lära oss den=P Så jag fick ta en liten papperslapp och skriva upp vägen på. Det tog ca en timma att ta sig dit men det gick bra trots allt... :) Blev dock lite fundersam då den påstådda "motorvägen" kantades av inhängnader innehållandes får och hängbukssvin samt en och annan husvagn. Meeen men, jag följde skyltarna och kom så småningom fram!

Och jag ringde till Alisa, tyskan vars nummer jag har. Och jag ringde. Ringde typ 10 ggr till, men kom bara fram till telefonsvararen. JÄVLAR!  Jaha, det var ju super liksom. Men nej, här går vi inte o hänger läpp, jag gick runt med mig själv och hade en superbra dag! Det var rea överallt så jag gjorde några, eller ganska många, riktigt bra fynd :) Nu talar vi alltså 60-70 %, man kan ju alltså dra slutsatsen att man var dum om man inte slog till och köpte.

Det var ju lite läskigt när jag skulle hem dock, var ju jättemörkt då!! Jag villade runt lite i centrum till en början, men hittade så småningom ut, till min stora lättnad. Och när jag äntligen efter en lång timma körde upp på uppfarten till huset, kunde alla 357 spända muskler i kroppen slappna av. Hahaha, tänk er mig sittandes i bilen, två decimeter från rutan, hållandes krampaktigt i ratten med mobilen i ena handen och ögon stora som hängbukssvinsmagar för att kunna ta in så mkt ljus som möjligt. Nice =D

Och ja, idag är det ju som sagt Raphaelles födelsedag, hon fyller 40. Så nu på kvällen kommer det några gäster på middag, varav en familj ska sova i mitt rum en natt så jag har flyttat ut några av mina saker till arbetsrummet, där jag ska sova!

Hoppas allt är bra där hemma! Jag saknar er som fan, även fast jag trivs bra här.

Hörs snart igen.

Always//

fanny

Världens snyggaste skor som jag verkligen (inte) behöver




Världens sötaste kjol som jag hittade på Mango! Ursäkta för typ sämsta bilden ever haha.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

nice


Johännie visst skulle det va kul o va modell för en dag?? Vi måste göra om photoshooten när jag kommer hem, då måste vi fota utomhus också!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bäbis...?


Jo det är en rolig grej och det är att Raphaelle är gravid!!!! =D Jag har vetat det ett tag nu iofs. De enda hon har sagt det till är mig och Christoffer, vill inte att barnen ska få reda på det utifall det skulle hända något med barnet nu i detta tidiga stadie.
Men det är så sjukt creapy, eller coolt kanske man ska säga. Juliette har börjat prata jättemycket om bebisar, hur kul det skulle vara med en bebis, att den skulle sova i hennes rum etc. Och på söndagsmorgonen vid frukost sa hon att hon hade drömt om att Raphaelle fick en bebis, en liten flicka. FETT. LÄSKIGT. Även Baptiste har börjat prata om det!!

Idag vid middagen började Juliette igen med bebis-snacket. Och gud va jag skrattade ett tag där =P
Men asså, HUR ser man skillnad på pojk- och flickbebisar? Har flickor kjol när de kommer ut?
Har mina barbies en mamma och en pappa? Har mina barbie-skor en mamma och en pappa?

Baptiste: När en mamma och en pappa vill ha barn pussas dom. Och helst ska de vara i sängen. hihi.


Så sköna ungar. Men visst är det väldigt konstigt att de verkligen känner närvaron av den lilla?? De har ju aldrig pratat sådär förut!  De som hävdar att vi människor bara har 5 sinnen kan ju ta sig därbak.

                                                   

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Oui c'est assez hard de parler sometimes


Igår var första gången i skolan. Det var jag, 5 tyska au pairer, en amerikan med typ världens roligaste brytning samt en moldav som när hon pratade franska lät mer som att hon pratade moldaviska eller vad dom pratar där. Swahili kanske.
Alla ser ganska roliga ut, inte för att va taskig men de gör faktiskt det. Och en pratar som om hon hade 6 st Hubba Bubba i munnen. Och en tjej hade liksom Iron Maiden-tröja. Och läraren var typisk fransk, lite små-scab med slitna jeans och ring i örat. Hette säkert Pierre eller nåt. Och själv är jag ju perfekt.

Meeeen iaf, det visade sig att en av de tyska au pairerna också bodde i Fillinges SOM TUR VA, annars hade jag aldrig hittat ut ur den där stan kan jag säga. Så jag följde efter hennes lilla rosa bil som en slemsnigel ända till Fillinges :) Vi kanske ska samåka nästa gång, på fredag! Hihi.

Idag har jag varit hela dagen i La Clusaz, skidorten ni vet. Baptiste hade ju skidskola så jag och Juliette hängde med Raphaelle när hon skjutsade honom. Blev en trevlig dag med skridskoåkning, pulkaåkning och lunch med Raphaelles vänner! inte för att jag fattade nåt av vad dom sa för de pratade så fort, men de var säkert jättetrevliga!

Och ikväll har jag och barnen spelat kula. Gud, nu när jag är här blir jag ju hela tiden påmind om min egen barndom och längtar faktiskt tillbaka en del. Haha, kände mig asgammal när jag satt och berättade för Baptiste att PÅ MIN TID hade vi stenkulor som vi körde med och i de kulorna fanns en liiiten kula som man kunde få fram om man slog sönder dem med en hammare. Men kommer ni håg? Dankarna, parisarna, Ketchup&senap, spagetti, kattögon, månar etc. Fett kul hahaha.

Nu ska jag prata med M et P.

Always//

fanny

Juliette, Raphaelle och hennes vän Sophie










Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

L'école


Idag ska jag börja skolan!! Tres bien je pense. Jag hoppas det finns några eller iaf en normal människa där som kan bli kompis med mig. Jag ska fråga den mest normala: Hej, vill du bli kompis med mig?För jag saknar nämligen alla mina kompisar där hemma så jag tänkte att du kunde vara lite substitut för dem så länge jag är här. Sen behöver du ju inte umgås med mig nåt mer om du inte vill.

Ja, det ska jag säga. Snacka om att jag kommer få kompisar.

Hmm...nåt mer som är nytt? Njaaeeee....eller JO. Idag provade jag smörgås med Nutella till frukost. Det var gott men ganska sliskigt så jag hoppar nog över det i fortsättningen (vilket är väldigt bra eftersom jag har börjat mitt nya liv nu igen).

Jag känner att detta var ett väldigt djupt och intressant inlägg.

Always//

fanny

Jag har lärt mig o redigera lite :)


Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

That's the way it has to be


Kollade på filmen "Juno" nu för en stund sedan, och det finns bl.a en scen där Juno frågar sin pappa om det verkligen är möjligt för två människor att leva tillsammans för alltid och hur man ska göra för att nå dit.

" In my opinion, the best thing you can do is find a person who loves YOU for exactly what you are. Good mood, bad mood. Ugly, pretty. Handsome..whatever.. The right person is still gonna think the sun shines out of your ass. That's the kind of person that's worth stickin' with."

Det är bara så klockrent, kunde inte sagt det bättre själv.

Jag har kommit till insikt. Jag är färdig, I'm done. Du är inte that person.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jepp


Jag har nu varit här i sex dagar. Känns som 1 månad. Minst. Inte för att jag inte trivs, det är inte det, de är verkligen jättesnälla mot mig och vill verkligen att jag ska må bra, det både känner jag och märker jag. Det är bara det att jag tycker det är lite långtråkigt att inte träffa några människor jag kan prata med och skratta med liksom. Det är väl som mamma sa att nu är nyhetens behag över och när det händer kan det bli så att man har en liten down-period. Jag hoppas verkligen att jag kan börja skolan nu på tisdag så jag iaf kan komma ut från huset ett tag. Om det var en vettig stad jag bodde i skulle jag ju kunna dra ner på stan o sätta mig på ett café eller vad som helst men nu är det liksom...jahapp, ska jag ta bilen o checka in senaste diskmedels-märket som kommit in på Super-U eller ska jag åka till kyrkan där inte någon hängt typ en enda gång under 2000-talet?

Jag ska iallafall vara kvar, jag är för tjurig för att åka hem. Och herregud, som sagt, det har gått 6 dagar. Det är bara så ansträngande nu när ALLT är nytt. Landet, byn, språket, familjen, barnen, att ta hand om barn, familjens rutiner, nytt hus, nya frukostflingor, ingen Let's dance på fredagar. Etc.
Det tar bara ett tag att komma in i. Men som sagt. 6 dagar.

Imorgon är jag iallafall ledig är det tänkt. Får se om jag kan få tag på nån kartbok och kolla upp vägen till Annemasse, staden där jag ska gå i skola, och kanske åka dit! Bilen jag kör är lite gammal och skruttig och pruttar på som en traktor, men den ska nog hålla dit hoppas jag.

Jag saknar er. Men jag är där jag är och jag stannar, for now. Kärlek!

Always//

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Min pappa har julafton


Idag fyllde Christoffer år! Han och Raphaelle planerade att åka in till Geneve för att äta lunch, så jag tänkte att jag kunde följa med och kika in stan lte under två timmar! Det var ett roligt avbrott eftersom det mest underhållande i Fillinges är Posten och ICA-affären. Så där gick jag alldeles själv och tittade haha..kände mig lite vilsen men hittade ju till slut ett H&M som tur var =P Köpte en kofta, shorts och ett par skor från "Hommes des garcons" eller vad det hette, ja ni vet. Det var 70% rea på skorna så jag slog till!

Sen när vi kom hem gjorde Raphaelle, Baptiste och Juliette en liten tårta (Juliette såg väl mest till att provsmaka smeten med jämna mellanrum på 5 sekunder.. ja, liksom så att allt var som det skulle ;) Det sötaste var ju när Juliette skulle förklara vad det var för dag idag:

Fanny fanny, min pappa har julafton idag!

Haha, Juliette säger alltid så roliga saker eftersom hon inte har sådär jättekoll på språket än. Baptiste däremot är väldigt duktig med tanke på att han ju inte pratar så mkt svenska i vardagen. Barn lär sig snabbt!

Imorgon ska jag först lämna barnen vid skolan, sen direkt åka till supermarketen och storhandla. Eller ja, min tanke är iaf att åka direkt till affären..jag hoppas att jag hittar dit =P Har ju varit där en gång...kommer ihåg hur det ser ut där, men är not so sure about the road to get there..men det lööööser sig, som med allt annat.

Miss ya and love ya

Always//

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mes amies


Vill bara passa på att tacka så mycket för alla fina kommentarer jag fått!
Ibland säger man att ord inte är någonting värt, att det är handlingar som räknas, men bara det att jag vet att ni finns kvar och läser om min vardag, att ni faktiskt bryr er, är värt tusenfalt för mig.

Och kom ihåg, I'm only a phone call away, så tveka inte att höra av er om det är något speciellt som hänt, eller nåt ospeciellt med för den delen.

P.S Skype funkar ju alltid.. ;)

Always //

fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Aah mais oui, bonjååår


Ännu en dag est passé. Dagen började med att Juliette kom in i mitt rum och sa kom kom, Baptiste vill prata med dig! hihihi... jajaja, jag kommer, ska bara ta på mig byxor...GÄÄÄÄSSSSPP...Och glöm inte dina tofflor, parce que det är kallt!
Men du har ju inte ens strumpor på dig? Mais du fryser mer än moi!

Haha. Söt.

Ja det enda Baptiste ville var att vi skulle äta frukost. Och det var mycket skratt och prat som vanligt, vilket inte är det mest praktiska med sovande föräldrar på övervåningen, så jag satte till slut på TV:n. Och tänk er nanosekunden i typ vakuum precis innan Big Bang-smällen, så tyst blev det. Iallafall i fem minuter.

Efter ett tag kände jag mig tillräckligt lugn för att kunna gå in till mitt rum o typ ta på lite deo etc haha..så knackar det på dörren, det är Juliette som hoppar upp i sängen upp o ner upp o ner...kom du måste komma! Tar upp mitt rosa panter-gosedjur och pekar på det. Det visade sig att Rosa Pantern gick på TV, och det var ett väldigt spännande avsnitt måste jag säga..

Senare på dagen åkte Baps till en kompis och jag, Raphaelle och Juliette åkte till La Clusaz, skidorten de brukar åka till. Raphaelle hade något möte med en jobbkompis så jag och Juliette gick o hyrde skridskor. Jag som är typ The Master Of Skridskor. Totally. Men okej det gick ganska bra ändå, förutom att jag höll på o förfrysa mina tår ;)

Jag har varit här i 3 dagar och jag har det jättebra men jag saknar er. Kärlek// Fanny

Juliette i min mössa, mina vantar, mina tofflor :)


Juliette och nån kompis hon hittade på isen :)






Liten, liten del av La Clusaz


Ska ta bilder på Baptise också, men eftersom han var hos sin kompis nästan hela dagen så blev det inga idag!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Örnen har landat


Nu sitter jag här i mitt nya rum, det är stort och fint, jag har egen dusch och handfat i rummet, toa finns i hallen.
Familjen verkar jättetrevlig, känner de ju inte än men av det jag har sett så kommer jag nog att trivas bra. Barnen, Baptiste, 8, och Juliette, 5, är jättemysiga och verkar ha accepterat mig väldigt bra.
Igår när de kom hem från skolan hann vi inom 2 timmar titta på alla deras leksaker, sjunga singstar, spela piano, spela UNO (med olika regler varje gång) samt spela pingis på köksbordet. Haha. Ja jag kan ju säga att energi inte är något dessa barn saknar!

Idag fick jag lägga barnen själv eftersom både Christoffer och Raphaelle skulle på möten i Geneve. Det gick faktiskt bra och var inga större problem (förutom att de slog på varandra med kuddar, hoppade i sängen, skrattade som om de precis upptäckt att man kan skratta och skulle visa alla leksaker igen). Men sedan gick det bra=P Jag läste saga för Juliette och pratade lite med Baptiste, så sov de som stockar sen.

Jag ska ta lite kort så får ni se hur de ser ut och hur huset ser ut!!

So far, so good.

Men jag saknar er. Kärlek// fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Måndag 10.15


Imorgon 10.15 lyfter planet. Fan va konstigt det känns. Jag vill inte, men kan inte stanna hemma. Jag ska. Jag ska åka och jag kommer klara av det. Känns jävligt konstigt bara att gå omkring här hemma och tänka jaha, det var sista gången jag duschar här på 5 månader. Sista gången jag äter middag med familjen.Sista gången allt. Jag vet att det "bara" är fem månader jag ska vara borta men det känns som for ever just nu. Väskan är packad, mobilen laddad, passet ligger framme, pengarna ligger säkert i forex-påsen längst ner i ryggsäcken. Nu ska jag bara se till att själv bli redo. Piece of cake.

Jag kommer sakna er. Men vi hörs!

Cause I'm leaving on a jetplane

Kärlek// Fanny

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()